Unde începe şi unde se termină iubirea?

Toată viaţa noastră căutam iubirea sub orice formă. Căutam să descoperim iubirea pentru viaţă, căutăm să găsim iubirea pentru cineva, căutăm să ne completăm sufletul alături de cineva şi să reusim să ne transformăm într-un întreg.

De mici citim cărţi cu feţi frumoşi şi prinţese, de mici ştim că trebuie să îl găsim pe acel prinţ care să vină călare pe un cal alb şi care să ne facă să ne simţim unice, să ne facă să vibrăm, să ne facă să visăm la un basm cu noi protagonistele principale. Dar iubim oare un basm? Iubim ideea de a iubi sau găsim iubirea într-un singur om?

Viaţa ne învaţă că basmele sunt doar în cărţi şi in ecranizări ale filmelor celebre. Cum simţim iubirea astăzi? Când ştii că te-ai îndrăgostit şi că ai găsit întregul? Îl găsim oare vreodată sau este precum un joc de noroc lăsat doar pentru norocoşi?

Când găseşti omul potrivit? Când alegi să dai cuiva cheia sufletului tău, când laşi universul tău să se conecteze cu universul celuilalt, cand renunţi la comparaţii, când decizi să scrii pe o pagină albă o nouă poveste. Suntem dependenţi de iubire, căutăm în orice facem confirmări, căutăm răspunsuri, căutăm înţelegere, ne căutăm in fapt pe noi în fiecare om pe care îl întâlnim, pe noi nu ceea ce ne lipseşte.

De câte ori nu ai simţit că ai găsit iubirea? De câte ori nu ai simţit câ viaţa nu poate exista fără acel cineva? Oare este adevărat că întâlnim în cale doar de trei ori iubirea? Şi chiar dacă ar fi aşa trebuie să priveşti atent la omul de lângă umărul tău şi dacă nu vă întâlniţi în acelaşi gând trebuie să scoţi balanţa şi să începi să cântăreşti.

Iubirea înseamnă dăruire, înseamnă să priveşti spre acelaşi drum şi fără prea multe vorbe, doar din priviri să ştiţi că este drumul vostru, iar de mână să treceţi prin toate şi peste toate. Persoana iubită o să îţi dea aripi să îţi atingi orice vis, o să fie mereu în spatele tău cu o vorbă frumoasă şi cu o mângâiere, o să îţi privească ochii şi o să facă orice să îi vadă strălucind de fericire.

Unde se termină iubirea? Se termină când nu mai vezi acelaşi drum, când drumurile devin paralele, când gândurile şi idealurile nu se mai întâlnesc, când simţi că îţi doreşti să scrii cu altă cerneală altă pagină din viaţa ta.