Ştim să avem grijă de noi? Sau doar credem că ştim?

Sfaturile despre nutriţie şi stil de viaţă sănătos sunt peste tot: în reviste, in emisiuni televizate, în emisiuni online. Cu toţii ştim să facem ce este pe hârtie, dar ştim şi să aplicăm? Reuşim să aplicăm? Sau măcar încercăm? Când ai luat ultima masă la o oră corectă? Când ai luat ultima masă aşa cum scrie la carte? Când ai reuşit să faci o plimbare în parc pentru a te deconecta? Când ai fost ultima dată cu adevărat fericit?

Intrăm în criză de timp, avem termene limită, întâlniri peste întâlniri, avem familie, şi lista nu pare să se epuizeze prea curand, rămânem cu senzaţia de sufocare din cauza faptului că nu reuşim să finalizăm ce avem de facut, nu ne ajung 24 de ore şi uităm să ne acordăm atenţie. Ştim şi auzim peste tot că trebuie să fim bine pentru a putea face bine, dar reuşim?

Stilul de viaţă alert ne face să uităm cât de important este să avem grijă de noi, să ne acordăm atenţia pe care o merităm şi să conştientizăm că noi suntem cei mai importanţi. Specialiştii avertizează prin toate semnalele că duşmanul de temut al sănătăţii este tocmai stilul de viaţă haotic şi lipsa timpului pentru deconectare, care nu face altceva decât să ne afecteze emoţional.

Cum ne dăm seama că trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă? Trebuie să întâmpinăm probleme de sănătate sau să auzim despre cunoştinţe că trec prin probleme de sănătate sau pur şi simplu acţionăm şi schimbăm ce nu ne place la noi şi la stilul nostru de viaţă? Ştim că schimbările sunt intotdeauna bune şi că ne ajută să ne schimbăm viziunea, dar le facem?

Când ştim că trebuie să ne oprim din alergat şi să ne uităm către noi? Indiferent de viaţa noastră aglomerată, de timpul comprimat, nu trebuie să uităm că sanătatea noastră fizică şi spirituală este cea mai importantă şi că o viaţă fericită ţine cont şi de alegerile pe care le facem în materie de orice, o viaţă fericită înseamnă o viaţă echilibrată.

Aşa că, astăzi trebuie să zâmbim mai mult, să mâncăm mai sănătos, să ne facem plimbarea pentru deconectare sau orice sport care ne ajută să ieşim din cotidian şi mai presus de toate, astăzi trebuie să iubim mai mult şi să ne iubim mai mult.