Simplu machiaj sau artă la îndemâna oricui?

Simplu machiaj sau artă la îndemâna oricui?

O să încep acest articol cu un citat al unei femei care a creat istorie și care a pus o mare cărămidă în industria de beauty pentru ca noi astăzi să avem la îndemână aceste mici instrumente de magie.

“ Every woman can be beautiful.” Estee Lauder

Întotdeauna am apreciat enorm ce poate face un make-up artist, mereu i-am privit cu admirație pentru dedicarea lor, pentru modul în care transformă chipurile noastre în pânză pentru desenul lor.

În ceea ce privește machiajul, mereu l-am admirat și i-am mulțumit divinității că există, mai ales după cateva ore de nesomn când oglinda nu mai este cel mai bun prieten al nostru și când ne uităm lung la noi si parcă nu mai aratăm a noi.

Îmi place machiajul în măsura în care nu ne fură din identitate. Îmi place machiajul în măsura în care reușește să ne accentueze feminitatea.

Niciodată nu am apreciat machiajul tip mască care atunci când pornești robinetul cu apă dispare în straturi, straturi, iar tu te privești în oglindă și nu întelegi unde a dispărut persoana de acum câteva clipe.

Machiajul trebuie să fie despre identitatea personală, trebuie să fie acea mică magie care să ne dea gramul de încredere pe care îl pierdem de multe ori în  societatea actuală însetată după perfecțiune.

Dragi doamne si domnișoare, norocul nostru că nu suntem perfecte, perfecțiunea dacă ar exista și s-ar regăsi în noi toate nu ne-ar face altceva decât niște ființe anoste. Unde ar mai fi niște gropițe in obraji? Dar niște ochi mari? Dar o frunte mai lată? Dar o pereche de sprâncene groase?

Din pasiune pentru acest domeniu care m-a fascinat mereu încă de pe vremea când eram în căutări disperate pentru trucuri de machiaj care să îmi micșoreze fruntea, am înteles după mult timp că este trăsătura mea distinctivă de care acum sunt chiar mândră.

M-am gândit să o iau la braț pe buna mea amică din copilărie, Andra Palade, și în simplitatea care ne caracterizează, să scriem câte puțin despre această invenție minunată care ne învăluie zilnic precum o pudră magică.

Îi spun Andrei că îmi doresc un machiaj simplu care să se potrivească pentru o ieșire de zi într-un cadru relaxat cu o ținută relaxată, fară prea multe brizbrizuri sau lucruri forțate.

Își scoate din trăistuța magică cum îi spun eu ustensilele de lucru și ne învăluie cu câteva sfaturi care ne pot fi de ajutor.

Andra Palade:

Machiajul realizat este un machiaj  în nuanțe calde ce se potrivesc unei petreceri tip cocktail. Aceste nuanțe accentuează ochii deschiși la culoare și îi pune în valoare. Machiajul trebuie să evidențieze trăsăturile, să le pună în valoare și în același timp să împrospăteze tenul și să îi confere lumină și strălucire.

Propunerea mea este potrivită pentru un eveniment în aer liber unde soarele își face simțită prezența astfel încât tenul strălucește într-un mod plăcut. Nuanțele de roz, auriu, cu accente fine de negru accentuează ochii deschiși la culoare.

Cel mai important pas în machiaj îl constituie hidratarea, îmi place să folosesc produse ce au la bază apa termală. După o hidratare corectă începe aplicarea unui fond de ten lejer, să nu uităm că este vară și că acesta trebuie să aibe o textură ușoară pentru a evita efectul de mască.

Zilele toride de vară ne împiedică să încărcăm tenul cu produse de machiaj ce au o textură greoaie.

Și înainte de a ieși din casă să nu uitați că sunteți superbe în fiecare secundă indiferent dacă alegeți să purtați machiaj sau nu. ”

Fotografiile prezentate mai jos surprind machiajul făcut de Andra, un machiaj care m-a facut să mă simt eu, a fost perfect pentru o seară frumoasă de vară.

Pe Andra o gășiți pe pagina ei de Facebook Andra Palade Make-up Artist:

https://www.facebook.com/andrapalademakeup/