Să te agăți de clipă

Nicio zi nu începe fără un citat motivațional, nicio zi nu începe fără să incite la bine, la liniște și pace.

Dar la o scurtă privire de stânga-împrejur vezi că nu este nici armonie, nici liniște și nici nu te scalzi într-o baie de mulțime cu zâmbetul până la urechi. Mai degrabă de cele mai multe ori te scalzi într-o baie de mulțime mult prea îngrijorată, agasată, prinsă în lanțurile angoasei.

Când a devenit atât de greu să mai zâmbim cu adevărat? Oare în ziua în care ne-am vândut grijilor peste măsură? Am înțeles acum mult timp că fugim spre linia de final fără să știm măcar ce ne așteaptă pentru că nici măcar noi nu știm cu adevărat ce vrem.

De curând am regăsit acest citat: “Fericirea adevărată e totdeauna o clipă. Mai multă n-ar putea îndura firea omului care, deseori, într-o viaţă de mulţi ani, nu are norocul să întâlnească nici clipa aceasta, nici măcar să se apropie de ea.”

Câți dintre noi putem spune cu toată inima că am întâlnit clipa de fericire? Câți dintre noi trăim cu adevărat astăzi? Trăim vreodată fără să ne gândim la mâine? Sau fără să ne gândim la anii trecuți? Trăim vreodată fără niciun gând de regret?

Dacă ne-am uita mai mult la ziua de astăzi, dacă astăzi ne-am iubi mai mult, dacă astăzi ne-am îmbrățișa mai sincer… dacă astăzi ne-am da seama de cine suntem, dacă măcar pentru o clipă ne-am privi mai mult…

Prea multe zile în care nu avem timp să ne privim, prea multe zile în care visăm la minuni din viitor, prea multe zile în care ne uităm la trecut, prea multe zile în care ne cufundăm în gânduri…

Prea multe zile în care așteptăm mărirea de salariu, casa mult visată, afacerea prosperă, iubirea din povești, lumea fără de cusur…

Dar dacă toată viața ar fi o clipă? Te-ai mai abandona în gânduri pentru ziua de maine? Te-ai mai gândi la trecut? Sau pentru o clipă te-ai bucura de ce ai astăzi?

Mereu m-am gândit ce fericiți sunt oamenii care trăiesc acum, oamenii care nu visează la mâine, mâine uneori pare departe iar pentru alții rămâne o punte netrecută. Să știi să te agăți de ce ai astăzi, să te agăți de fiecare clipă pentru a fi fericit, să întelegi în final că viața rămâne cea mai sensibilă ață de care atârnăm cu toții.