Nu vă supărați, în care loz stă ascunsă viața frumoasă?

Mi-am dat seama că suntem mai simpli decât credem și că în încercarea disperată de a trage lozul câștigător adunăm un teanc de lozuri necâștigătoare. De ce? Pentru că toată existența noastră visăm la noroc. Doamne ajută sa am noroc în dragoste! Doamne ajută să am noroc de bani! Doamne ajută să am noroc de sănătate! Și lista poate continua cu multe alte exemple.

Ne uităm după noroc mai ceva ca după nestemate, de ce? Pentru că însăși viața este o mare loterie. Deciziile sunt lozurile și timpul este urna de extragere. Ești pus în fața lozurilor și ce faci? Te rogi să ai noroc și să îl extragi pe cel câștigător, lași timpul să treacă și el îți arată într-o nonșalanță maximă dacă a fost sau nu câștigător. Dacă este câștigător simți că prinzi aripi dar dacă este necâștigător? Simți că lumea se prăbușește în jurul tău și tu cu ea.

Viața mea… între lozuri… unele câștigătoare, altele mai mult decât necâștigătoare… iar câteva încă așteaptă extragerea.

Mă întreb cum ar fi să extragem doar lozuri câștigătoare? Cred că ar deveni plictisitor, de ce? Pentru că paradoxal pe cele necâștigatoare le ții minte cel mai bine. Când te învăluie lozurile necâștigătoare și simți că lumea se rupe cu tine începi să te ridici de unde mai ai forță îți pui ochelarii și începi să cauți mai mult trifoiul cu patru foi.

Unde greșim? Sperăm prea mult în noroc, toate eșecurile le învăluim în lipsa norocului, în fapt e lipsa noastră, noi lipsim, interesul nostru, dragostea și dăruirea noastră. Mereu când greșim este vina noastră, nu ne-a părăsit norocul, ne-am părăsit noi. Când eșuăm o facem din vina noastră oricât de dureros ar fi, noi eșuăm în fața noastră. Eșuăm pentru că de multe ori uităm de noi, de interesele noastre, uităm de ceea ce iubim și trăim din inerție. Eșuăm pentru că trifoiul cu patru foi se lasă căutat mult timp și doar prin răbdare față de tine reușești să îl găsești, dacă nu îți acorzi timp și răbdare este posibil să nu îl găsești niciodată.

Să știi să te bucuri de viață cu mai puține lozuri câștigătoare în buzunar este cel mai mare câștig pe care ți-l poate oferi viața. Cred că asta este taina vieții, să știi să zâmbești chiar dacă ai buzunarul plin de lozuri necâștigătoare.

Dacă ți-ai scoate astăzi toate lozurile pe masă tu câte ai avea câștigătoare și câte necâștigatoare?