Învaţă să te apreciezi!

Dacă nu o faci tu nu o poate face nimeni!

Vremurile actuale nu prea ne învaţă cum să ne apreciem. Ne sunt expuse poate prea multe modele pe care le simţim superioare, de neatins aproape şi ajungem astfel să ne subapreciem.

Am cunoscut de-a lungul vremii oameni extraordinari dar care aveau o părere foarte proastă despre ei. De ce? Pentru că ei se raportau la societatea perfectă ce ne este servită pe toate canalele, şi pentru că nu găseau un punct comun cu perfecţiunea, se priveau mult inferiori.

Când dai un zoom propriei vieţi şi nu o vezi similară cu cea din reviste, sau cu cea arătată de multe ori pe conturile de socializare pe care le urmăreşti începe o luptă cu tine. O luptă în care încerci să găseşti justificări, o luptă în care încerci să îţi explici de ce unii au acces la anumite lucruri şi tu nu ai.

Cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci şi care te împiedica extrem de mult în treptele pe care încerci să le urci este să te compari.

Comparaţiile de cele mai multe ori distrug, ele distrug încercarea noastră de a evolua şi te distrug pe tine. Când îţi doreşti să evoluezi trebuie să începi să priveşti mai mult spre tine.

Este foarte greu să fim obiectivi cu noi dar de cele mai multe ori asta face diferenţa. Poate de multe ori te-ai întrebat ce au avut alţii pentru a reuşi şi nu ai avut tu? Poate curaj, poate resurse, dar poate şi încredere în forţele proprii.

Prea mulţi dintre noi pierdem această încredere. De ce? Poate pentru că nu ne simţim cu nimic mai speciali decât alţii, poate pentru că ne plafonam, poate pentru că nu mai găsim nimic special în nimic din ceea ce facem, nimic special în noi.

Greşim foarte mult făcând asta pentru că suntem mai puternici decât credem. Avem atât de multe calităţi, trebuie doar să găsim locul în care ele sunt primite şi apreciate, şi înainte de a găsi locul în care să fie apreciate, să ne găsim pe noi, să ne descoperim.

Albert Einstein spunea: “Toti suntem genii. Însă dacă judecăm un peşte după abilitatea sa de a urca în copaci, el va trăi toată viaţă cu impresia că nu este deştept.”

Cred că acum ar trebui să privim atent în jurul nostru şi mai ales la noi, să vedem dacă suntem oamenii care ne dorim. Să vedem ce ne împiedică din a reuşi.

Dacă scormonim adânc în fiecare gând o să găsim cheia de la sertarul care stă încuiat şi în care se află acel ceva care o să ne ajute să creionăm propriul nostru succes.