Cum ne vindecăm de eşec?

Oare ne vindecăm vreodată după un eşec cu adevărat? Unii spun că da, alţii că nu.  Cum arată eşecul? Eşecul arată ca acel ceva fără de care nu poţi trăi. De ce spun asta? Pentru că viaţă nu poate fi mereu doar în nuanţe pastelate oricât de mult ne-am dori noi asta. Uneori stârnim singuri furtuni care strică armonia nuanţelor. Cu toate astea, doar aceste furtuni interioare ne ajută să ne găsim după echilibrul, să ne regăsim, poate mult mai puternici.

Dar ce facem dacă am avut poate prea multe eşecuri? Ne ridicăm, ne scuturăm bine şi o luăm de la capăt.

Mereu am apreciat oamenii care au avut puterea să ia stiloul în mână şi să înceapă să îşi rescrie viaţa. Tot ce trăim este o sumă de încercări, unele care ne convin… altele care ne convin mai puţin. Din fericire, eşecurile ne dau lecţii puternice, lecţii pe care a doua oară trebuie să le cunoaştem, dacă nu le cunoaştem, ele apar şi apar până le învăţăm.

Totuşi, cum ne vindecăm după un eşec? Ne vindecăm atunci când ni-l asumăm, când îl conştientizăm şi când în clipa de furie supremă ne promitem că nu o să ne mai lovim de el.  Ne vindecăm atunci când apreciem lecţia primită.

Nimic din ce trăim nu se întâmplă pur şi simplu, se întâmplă cu scopul de a ne arăta lucruri pe care poate în mod normal nu le-am vedea.

Cum a-i putea să ştii că ai eşuat într-un parteneriat sau poate chiar o relaţie dacă viaţa nu ţi-ar trimite o încercare prin care acestea să se destrame. Cum a-i putea să ştii că o prietenie nu este sinceră dacă viaţa nu te-ar pune într-o încercare din care să înţelegi că unii oameni rămân, alţii se pierd prin pâlnie.

Cum ar putea să devină o iubire mai puternică dacă nu prin încercări şi eşecuri?  Când cunoşti eşecul cunoşti oamenii care te iubesc cu adevărat, cunoşti oamenii lângă care merită să îţi trăieşti viaţa şi mai înainte de toate… te cunoşti pe ţine.

Dacă înveţi cum să îl priveşti, o să îţi dai seama că eşecul este componenta cea mai importantă a vieţii, singura care ne învaţă să vedem cu adevărat ceea ce contează.

Gabriel Liiceanu spunea că: “Eşecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe.”