Cum învăţăm să fim fericiţi?

7 reguli care te vor ajuta să atingi fericirea

Fericirea se învaţă fară doar şi poate, este peste tot, trebuie doar să o simţi şi să o laşi să păşească în viaţa ta. Nu există un tabel de reguli care să te înveţe cum să fii fericit oricât s-ar încăpăţâna tot marketingul din lumea asta să îţi arate , exişti tu şi asta ar trebui să te facă extrem de fericit.

  1. Fiecare zi este o şansă pe care o primeşti de la Univers, simplul obicei de a te trezi şi de a avea în faţă o nouă zi este o şansă, o şansă de a fi fericit, de a realiza ceva pentru tine sau pentru cei din jur, de ce nu?! Bineînţeles că este alegerea ta în fiecare dimineaţă dacă vrei să vezi oportunităţi sau drame, dacă vrei sa vezi frumosul sau urâtul, dacă vrei să îţi întuneci gândurile sau daca vrei să le luminezi.
  2. Gândeşte-te la tine ca la cel mai frumos om pe care îl cunoşti. De ce? Pentru că percepţia pe care o ai asupra ta se vede şi se simte. În loc să te critici, mai bine lucrează la lucrurile care îţi displac şi fă o schimbare în viaţa ta astăzi, nu mâine, nu anul viitor. Amânarea este cel mai mare duşman pe care trebuie să îl faci să dispară.
  3. Înceteaza să crezi că alţii au vieţi mai frumoase decât a ta! Reţelele de socializare sunt pline de poze perfecte din locuri perfecte, cu haine perfecte, cu mâncarea perfectă, cu familia perfectă şi lista continuă. Perfecţiunea este precum fata morgana, ea nu există, este vorba doar despre percepţie. Este alegerea ta zilnică dacă vrei să vezi perfecţiunea în vieţile celor din jur şi dacă vrei să îţi deplângi soarta, sau dacă alegi să te bucuri de ceea ce ai tu astăzi.
  4. Învaţă să te iubeşti! Oricât de narcisist ar suna, asta trebuie să faci. Întotdeauna o să existe oameni mai frumoşi decât tine, oameni mai deştepti decât tine, oameni mai bogaţi decât tine, dar tu cu tine o să fii mereu, dacă atunci când te priveşti în oglindă nu faci altceva decât să te critici nu o să laşi nimic bun să intre în viaţa ta. Suntem exact ca un magnet care atrage ceea ce are. Dacă gîndurile tale sunt mereu negative, fericirea o să stea mult timp la uşă şi o să aştepte să îi dschizi iar tu o să o aştepţi fără să ştii că e acolo.
  5. Alege cu grijă oamenii din jurul tău. Nu lăsa în viaţa ta oameni care nu te ridică, oameni care nu te fac să zâmbeşti, oameni care nu te critică (nu există evoluţie fără critică), oameni care nu te fac să simţi că tu contezi. Fugi mâncând pământul de oamenii care se plâng mereu şi care te trag într-o groapă căscată. Fii alături de oameni care te fac să vezi viaţa în nuanţele tale preferate.
  6. Învaţă să te bucuri de lucrurile mici. La finalul zilei îţi rămân clipele şi trăirile, nu rochia pe care poate nu ţi-ai permis-o, nu telefonul scump pe care abia l-ai luat, nu bijuteria după care poate ai lăcrimat că nu o poţi cumpăra. Îţi rămân în minte clipele şi oamenii, iar dacă astăzi ai zâmbit şi ai reuşit să smulgi un zâmbet este o zi câştigată. Dacă nu… este o zi pierdută.
  7. Fă o faptă bună. Spune un mulţumesc, fii un sprijin pentru cineva. Nu te costă nimic. Învaţă să faci bine şi cu siguranţă asta o să atragi. Dacă tu nu oferi, niciodată nu o să primeşti. Viaţa este o balantă perfectă. Ea o să incline exact unde o să pui tu mai mult.