Ce oameni lăsăm să intre în viaţa noastră?

Se spune că oamenii potriviţi apar în momentul potrivit şi că nu trebuie să îi căutăm deoarece ei apar în momentele cheie ale vieţii nostre. Este greu să legăm prietenii sincere? Poate foarte greu în societatea actuală în care timpul zboară şi abia abia mai găsim o portiţă să avem timp pentru noi.  Oare mai suntem la fel de deschişi cu trecerea anilor? Mai acceptăm uşor să ne deschidem sufletul către oameni şi să îi lăsăm să ne dea lecţii?

De ce sunt prieteniile din anii copilăriei şi ai adolescenţei cele pe care le purtăm în suflet toată viaţa? Poate pentru simplul fapt că eram la vârsta acceptării şi la vârsta lipsită de interese. Poate era vârsta la care ştiam să primim lecţii şi sfaturi. Vârsta la care ştiam să ne împărţim timpul şi fiecare lucru, vârstă la care iubeam poate mult mai sincer şi la care nu prea aveam noţiunea egoismului.

Ce oameni lăsăm să ne intre în viaţă?

Oameni care să ne fie modele, oameni care să ne inspire prin comportamentul şi gesturile lor. Oameni care să ne înveţe lecţii şi pe care să îi admirăm. Oameni care să ne completeze şi pe care să îi completăm, oameni alături de care secundele să zboare şi să ne bucure sufletul.

Prietenia are la bază poate cel mai puternic cuvânt: sinceritatea. Nu lăsa în viaţa ta oameni care să te mintă frumos. Un adevăr dur uneori poate fi ca un duş rece într-o zi toridă de vară, te trezeşte şi te ancorează în realitate, te face să schimbi ceva şi să iei atitudine.

Evită să legi prietenii alături de oameni care îşi duc existenţa discutând vieţile altora, oamenii care fac asta nu îşi trăiesc propria viaţă pentru că sunt prea preocupaţi de vieţile altora. Aceşti oameni sunt toxici deoarece timpul scurt pe care îl avem trebuie să fie concentrate asupra vieţii şi acţiunilor noastre, mutarea preocupărilor pe viaţa celor din jur nu face altceva decât să ne împiedice să ne atingem idealurile.

Evită oamenii care nu au ceva frumos de spus niciodată. Persoanele care se bagă într-o bulă de negativism nu fac altceva decât să te înveţe să faci acelaşi lucru. Nimic nu poate fi mai dăunător pentru viaţa şi sănătatea ta decât asta, viaţa perfectă nu există, este un fapt asumat, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem. O viaţă frumoasă nu înseamnă o viaţă ca cea din reviste, înseamnă o viaţă în care eşti împăcat cu tine, iar dacă nu eşti, e o problemă de atitudine pe care trebuie să o rezolvi.

Evită persoanele egoiste. Egoismul nu te învaţă nimic frumos. Egoismul te învaţă doar cum să trăieşti singur iar singurătatea este mai mult decât tristă. Fugi cât poţi de tare de oamenii care nu te încurajează să îţi atingi visele. Fiecare dintre noi avem un vis, un ideal spre care tindem. Cei care te descurajează şi care îţi spun că nu o să poţi nu au ce căuta în viaţa ta, poţi accepta păreri pertinente dar nu descurajarea. Un prieten adevărat te va prinde de mână şi va merge cu tine spre idealul mult visat!