Ce faci pentru succes?

Mereu m-am întrebat dacă există o reţetă pentru a atrage succesul în viaţă şi sunt sigură că şi voi.  Am căutat răspunsul mult timp şi am avut ocazia să lucrez cu mulţi oameni de succes. Ce îi face să fie diferiţi şi să atragă succesul în viaţa lor? În primul rând optimismul.

Ştiu că nu e uşor să fii optimist când poate facturile de pe masă ţipă la ţine, când programul de birou îţi acaparează toată viaţa, când te lupţi cu timpul de dimineaţă până seară iar ajuns acasă nu visezi decât la odihnă şi multă linişte.

Ai zâmbit astăzi? Sau ai uitat? Ai avut un singur gând pozitiv astăzi? Dacă răspunsul este nu şi nu, opreşte-te din ce faci pentru că direcţia nu este cea bună.

Credeam că sunt simple clişee atunci când auzeam că atragi în viaţa ta exact ceea ce gândeşti, dar surpriză, nu este un clişeu.

Oamenii de succes niciodată nu se plâng, sau dacă o fac, o fac în faţa oglinzii, îşi şterg lacrimile şi încep o nouă zi cu zâmbet şi o doză consistentă de optimism. Niciodată să nu uiţi că mâine este o nouă zi, mâine ai şansa să arunci într-un sac toate problemele care te-au făcut nefericit astăzi şi să îl faci uitat pe undeva departe, departe.

Când vrei să atragi succesul în viaţa ta trebuie să te gândeşti bine ce înseamnă succesul pentru ţine. Dacă înseamnă doar bani nu o să îl atingi niciodată. Dacă înseamnă să faci ceea ce iubeşti şi te caracterizează eşti destul de aproape, te desparte de el doar curajul, acţiunea şi un gram de timp.

Trebuie să înveţi să nu mai cauţi scuze. Scuzele sunt doar nişte bolovăni care nu te lasă să treci mai departe şi care te împiedică. Aşa că, scapă de ele repede.

Când începi să gândeşti pozitiv uşor, uşor ieşi din cutie şi începi să priveşti mai mult în jur, să te analizezi mai mult, să îi analizezi pe ceilalţi. Începi să vezi că nu eşti chiar urât şi că te şi pricepi destul de bine la ceva. Gândurile negative sunt precum norii care acoperă soarele şi nu îl lasă să strălucească. Gândeşte-te că optimisul este cheia către orice, optimismul poate să crape acei nori şi să te lase să străluceşti.

Succesul nu înseamnă să fii undeva sus pe un piedestal. Orice piedestal se poate crăpa şi poţi ajunge din nou de unde ai plecat dar optimismul te poate ajută să îl reconstruiesti. Gadurile tale sunt precum cărămizile, dacă sunt gânduri bune şi calitatea lor va fi una bună, dacă eşti învăluit doar de gânduri rele atunci acestea nu o să te ajute să construieşti.

Nu lăsa pe nimeni să îţi întunece viaţa. Oamenii din jurul nostru sunt extrem de importanţi în atingerea obiectivelor către care tindem. Dacă în jurul tău sunt oameni care îşi deplâng zilnic viaţă şi te învaţă să faci acelaşi lucru, gândeşte-te dacă poţi să influenţezi asta sau dacă este mai bine să mergi pe drumul tău.

Steve Jobs a spus ceva care sper să vă inspire şi să va facă să “reconfigurati” traseul vostru.

„Ai curajul să îţi asculţi inima şi intuiţia! Ele ştiu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat.”