Când este cea mai frumoasă zi?

Îmi dau seama că ne naștem cu gândul la cea mai frumoasă zi, sperăm și ne proiectăm mereu cea mai frumoasă zi, o așteptăm, visăm la ea, nu știm exact cum o să arate dar așteptăm cu sufletul la gură să strigăm tare: ESTE CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN VIAȚA MEA!
Spunem că cea mai frumosa zi va fi sau trebuie să fie ziua nunții, apoi cea mai frumoasă zi va fi atunci când va apărea în viața noastră un copil, apoi când o să ne cumpărăm casa mult visată… și lista poate continua. Mereu sperăm în cea mai frumoasă zi, ea apare și dispare, o căutăm mai apăsat în zilele triste și mai domol în zilele fericite… care în fericirea lor tot nu au parfumul din cea mai frumoasă zi.

Nu știu dacă au fost mulți oameni care au trăit cea mai frumoasă zi, și dacă au trăit cea mai frumoasă zi sunt curioasă când a fost? Când ai reușit să te bucuri cu adevărat de ceva? A fost o singură data? Oare cea mai frumoasă zi arată diferit la fiecare vârstă?
În copilărie îmi amintesc cea mai frumoasă zi o seara… o seară în care stăteam pe o prispă scorojită în fața casei, nu era cea mai frumoasă dar dacă închid ochii o văd. Cerul era plin de stele și eu mă minunam de imensitatea lui, era cel mai frumos tablou pe care îl văzusem, îmi părea cel mai frumos moment, era liniștea serii, aerul era învăluit de mireasma florilor de noapte iar luna… luna lumina câmpul și Prutul. Au fost câteva clipe în care am crezut că timpul s-a oprit, mi-aș fi dorit să rămânem acolo o veșnicie, cu gura plină de mentosane să privesc cerul, să nu se termine, să nu îmi ia nimeni clipa, clipa care parcă a durat o eternitate.
Toată viața o purtăm precum un colaj, amintire lângă amintire, clipă de neuitat lângă clipă de neuitat și tristețea… tristețea o așezăm la sfârșitul colajului și sperăm să nu o vedem prea mult.
În sacul cu zile dacă le triem precum boabele stricate pe cele trăite fără urmă de emoții, cu câte rămânem? Stăm oare și așteptăm prea mult după cea mai frumoasă zi? Când privim în gol în mijlocul zilei… obosiți de rutină… visăm la cea mai frumoasă zi?
Astăzi pentru mine cea mai frumoasă zi este atunci când ceasul uită să sune, când îl aud pe iubitul meu pornind aparatul de cafea, când mirosul din casă abundă în parfum de liniște și iubire.
Cea mai frumoasă zi este ziua dintr-un început de primăvară, când căldura se îngână cu răcoarea, când apare verdele în jur și coloritul florilor începe să ne alinte privirea.
Cea mai frumoasă zi este atunci când liniștea din casă îți bucură sufletul, când îi știi pe cei dragi din jurul tău fericiți.
Pentru mine cea mai frumoasă zi este atunci când stau cu tălpile în nisip și ascult marea, când sufletul meu începe să găsească răspunsuri la toate întrebările. Când mintea se desprinde de cotidian și începe să găsească soluții.
Cea mai frumoasă zi este când am tot timpul din lume pentru scris, când uit să privesc ceasul și aud doar muzica din fundal, când într-un decor de alb perfect îmi țin în brațe ideile și le aștern pe hârtii.

Când este cea mai frumoasă zi?